mandag den 15. november 2010

Hvad står der i den ny udlændingeaftale om de nye regler for familiesammenføring

Jeg har lige genlæst "Nye tider. Nye krav", der er en del af Finanlovaftalen 2011, hvor kravene for familiesammenføring skærpes.

Jeg kan godt læse, at der kommer flere krav, men jeg har stadig vanskeligt ved at finde belæg for, at man ikke længere vil kunne få en ufaglært kone fra Thailand til Danmark.


Der står ikke, at man skal have læst på et top 20 universitet, men der står, at det muliggør en tidligere familiesammenføring.

Udover de nye krav til danskkundskaber, der er en gammel vedtagelse, så står der dog, at kravet om tilknytning skærpes, hvilket vil sige, at den udenlandske part nu skal have været igennem flere visumophold i Danmark.

Samtidig står der på sidste side noget i retning af, at tilknytningsforholdet ikke er noget problem, hvis den danske part har boet i Danmark (eller været dansker) i mindst 28 år.

Desuden forhøjes garantien, dvs. den økonomiske sikkerhedsstillelse, fra 50.000 til 100.000 (indeksreguleret).

Desuden stilles der en del krav til den danske part, altså om denne er integreret i Danmark, men det er sjældent et problem i thai-danske forhold, og så er der nogle andre krav om, at man ikke må have modtaget sociale ydelser i nogen tid etc.

De største stramninger er overordnet set mest i forhold til folk, der opholder sig i Danmark, og som søger at få en ægtefælle til Danmark, men som ikke selv er integreret.

Her er link til "Nye tider. Nye krav": Ny i Danmark om Ny udlændingeaftale moderniserer reglerne for ægtefællesammenføring

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, både positive og negative, men dit indlæg bliver naturligvis evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.