torsdag den 3. februar 2011

Pointsystem for familiesammenføringsregler sendt i høring

Lovudkast om nye familiesammenføringsregler sendt i høring. ”Jeg har i dag sendt lovudkast om modernisering af familiesammenføringsreglerne i høring”, oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

”Forslaget indeholder et pointsystem, der f. eks. betyder, at en udlænding, der ønsker at blive ægtefællesammenført til Danmark, skal kunne dokumentere, at vedkommende har haft to et halvt års arbejde inden for de seneste tre år. Kan man opfylde denne betingelse, stilles der ikke krav om uddannelse. Pointkravet er opfyldt, hvis den pågældende derudover f.eks. kan et udvalgt verdenssprog eller dansk på et vist niveau eller bosætter sig uden for et udsat boligområde.

Hvis ansøger i stedet har studeret, vil der blive stillet krav om, at der er gennemført en uddannelse på et vist niveau."

Integrationsministeriet skal anmode om, at høringssvar sendes elektronisk som vedhæftet Word-fil til: lau@inm.dk og lovkontoret@inm.dk. Integrationsministeriet skal endvidere anmode om, at der henvises til j.nr. 10/27352.

Høringsportalen: https://www.borger.dk/Lovgivning/Hoeringsportalen/Sider/Fakta.aspx?hpid=2146002354

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, både positive og negative, men dit indlæg bliver naturligvis evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.