mandag den 18. oktober 2010

Indvandringsprøven fra november 2010

Fra november starter den nye indvandringsprøve (også kaldet sprogtest) for udlændinge, herunder thaiere, der søger familiesammenføring (dvs. opholdstilladelse) i Danmark.

Prøven skal bestås inden for et bestemt tidspunkt, efter familiesammenføringen er sat i værk.

Kortfattet drejer prøven sig om, at fx en Thai, der søger om opholdstilladelse i Danmark, skal bestå en prøve i dansk og i viden om Danmark og danske samfundsforhold.

Indvandringsprøvens videnstest indebærer i det hele taget, at fx thailænderen skal vise, at hun eller han har opnået kendskab til danske normer, værdier og grundlæggende rettigheder, herunder de demokratiske principper, det enkelte menneskes frihed og personlige integritet, ligestilling mellem kønnene, tros- og ytringsfrihed samt til mere praktiske og konkrete forhold som fx forældreansvar over for barn/børn, uddannelse, sundhed, arbejdeliv, skatteforhold osv.

Indvandringsprøvens sprogtest indebærer samtidig, at prøvedeltageren skal kunne forstå og besvare simple spørgsmål og vise et begrænset kendskab til hverdagsudtryk, standardformuleringer og normale høflighedsfraser.

Læs mere og find link på: Indvandringsprøven

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, både positive og negative, men dit indlæg bliver naturligvis evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.