lørdag den 4. december 2010

Støjberg revser kritikere af udlændingeaftale, men det er klovnet

Støjberg revser kritikere af udlændingeaftale - Politiken.dk skriver: "Liberal Alliance stormer frem. Støjbergs angreb kommer, efter at en Megafon-måling fredag sendte regeringspartierne Venstre og Konservative til tælling. Kun hver fjerde vælger vil stemme på de to partier, der nu tilsammen er mindre end Socialdemokraterne."


Men beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) forsvar er klovnet og provinsiel og (be)viser, hvor småt det danske folketing tænker. Det er typisk dansk at tro, at alt i denne verden foregår på samme måde som i Danmark, om end Danmark er det bedste land.

Beskæftigelsesministeren siger nu, at "det er liberalt at stille krav til folk", og "at det er blandt andet min opgave at få udredt trådene. Det tror jeg bestemt ikke er nogen nem opgave."

Men der er to problemer, som danske politikere ikke forstår om den store vide verden!

En typisk familiesammenføring i fremtiden kommer ofte til at blive bevilget således:

Det er min opfattelse, at de fleste (mænd), der familiesammenføres med en thai-kone, ikke bor i belastede områder, så her får den thailandske hustru 20 point.

Mange tror også, at alle thaiere, som flytter til Danmark, er ufaglærte, men det er ukorrekt. Nogen eller en del har faktisk en bachelorgrad fra et universitet, og det giver 50 point. Andre har en "erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelse", og det giver 40 point. Når man lægger de tidligere 20 point til, så har de over 60 point, som er minimum.

Så langt så godt, men erhvervserfaring sidestilles med uddannelse, og det giver 40 point, hvis man har arbejdet i 2 1/2 år ud af 3 år, og så er vi også oppe på 60 point, men...

De nye regler siger i øvrigt, at man helst skal have været i Danmark på besøgsvisum flere gange, og da Danmark er langt væk, så er de fleste i Danmark i 3 måneder ad gange, hvilket bliver til 2 x 3 måneder, altså et halvt år - pigen skal således have været i arbejde uafbrudt i tre år, bortset fra de to besøg i Danmark. ups... Og nogen lægger endda op til, at thaieren skal lære dansk under disse visum-ophold, og så kan de næsten ikke være kortere end 3 måneder.

Men det er ikke det værste, får når man bor i Thailand, er man typisk ansat på fire forskellige måder:
  1. Man kommer fra en risbondefamilie eller lignende og deltager i arbejdet på lige fod med resten af familien. I sådan et landbrug er der ikke kvitteringer, skatter, lønsedler eller selvangivelser, så hvordan beviser man lige, at man har arbejdet 7 dage om ugen i 2 1/2 år???
  2. Den anden måde at arbejde på er, at man fx arbejder i en lille restaurant eller bar, og her er heller ikke kvitteringer, skatter, lønsedler eller selvangivelser, så hvordan beviser man så, at man har arbejdet 10-12 timer hver dag 6-7 dage om ugen i 2 1/2 år???
  3. Den tredje måde er, at man har været officielt ansat i en virksomhed, men kun omkring (vist) 8 millioner thaiere ud af omkring 65 millioner har skattekort (Tax-ID) og skal lave selvangivelse, så deres eneste bevis er lønseddelen, hvis de får sådan en, og hvis de får den, så smider de den ud, da de ikke har noget at bruge den til, så igen, hvordan beviser de, at de har arbejdet 5-7 dage om ugen i 2 1/2 år???
  4. Den sidste måde er, hvis man er højtlønnet og derved er skattepligtig og skal betale skat, men igen - de fleste herunder mig selv smider lønsedlen ud, når lønnen er gået ind. Selvangivelsen ligger hos revisoren, men gad vide, hvad han eller hun gør med den, og hvad nu hvis man har skiftet revisor? Kort og godt, så er en selvangivelse ikke noget, som man passer på og gemmer ligesom i Danmark. Og jeg gad godt se reaktionerne hos skattevæsenet i Thailand, hvis man vil have dem til at udlevere en kopi eller lignende... Jeg har aldrig forsøgt, men jeg kender Thailand godt nok til, at det nok kun kan ske, hvis man betaler korruption. Det betyder, at man skal gøre noget ulovligt for at bevise, at man lovligt opfylder betingelserne for familiesammenføring...

Jeg er således meget spændt på, hvordan Udlændingeservice vil håndtere disse regler på en fair måde over for ægtefæller, der desværre ikke kommer fra et registersammenkørt og kontrolleret samfund, som det danske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, både positive og negative, men dit indlæg bliver naturligvis evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.