onsdag den 10. november 2010

Nye regler om familiesammenføring og Finanslov 2011

Den nye finanslovaftale fordobler den danske ægtefælles garanti ved familiesammenføring, herunder med ægtefæller fra Thailand.

Samtidig laves der et pointsystem, hvor der kigges på den fremmede persons uddannelsesmæssige baggrund, samt evner til at kommunikere.


Det er uklart, hvilket sprog der vægtes, men det er nok ikke thailandsk. Er det så engelsk eller dansk? Dog er der allerede et krav om kendskab til dansk sprog og kultur, som skal opfyldes kort tid efter, at man er blevet familiesammenført:

Link: Indvandringsprøven ved familiesammenføring (sprogtest)

Der tales meget i pressen om, at det vil udlukke familiesammenføringer med udlændinge, der er ufaglærte, men det fremgår ikke, synes jeg, af finanslovforslaget. Dette giver blot mindre point, men ikke udelukkelse?

Det siges, at det er Dansk Folkepartis forsøg på at lukke af for familiesammenføringer, men ikke desto mindre siger modparten, dvs. Socialdemokratiests integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, i en kommentar, at Socialdemokraterne "som udgangspunkt er positiv over for et pointsystem".

Min fornemmelse er derfor, at udover fordobling af garantien, så vil ufaglærte fra Thailand ikke automatisk udelukkes, men ingen kan vide noget, før der er lavet en aftale om pointsystemet, der endnu ikke er aftalt eller i al fald ikke er offentliggjort.

Link: JP om Familiesammenføring bliver sværere

Link: Finanslovaftale

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, både positive og negative, men dit indlæg bliver naturligvis evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.